top of page

Sevenum, Baarlo, Neer, Roermond, Beesel, Steyl,  96 km.

 

Deze route gaat grotendeels langs de rivier de Maas.

Vanuit Sevenum gaat via  diverse omwegen naar het Kastelen dorp Baarlo, het dorp telt 4 kastelen.  en kent een lange geschiedenis. Nu komen we in het stroomgebied van de rivier de Maas. Niet ver buiten Baarlo komt U langs de Parkhoeve de Middelt met een gezellig boerenterras. Het eerst volgende dorp is Kessel, ook dit dorp kent een lange geschiedenis. Kessel heeft ook de nodige horeca.

De route vervolgt zijn weg naar Neer. Vlak voordat we bij Neer zijn (32 km), ziet U een van de mooiste vergezichten over de Maas. Hierna komen we in Horn en gaan via de brug de rivier de Maas over en komen we aan in Roermond. Hier komt U langs het Designer Outlet Center.

We gaan nu weer noordwaarts en komen zo in het gehucht Asselt, waar U kunt genieten bij enkel mooie Horeca terrassen. De route gaat via Beesel, Reuver naar het plaatsje Steyl, waar zich in het verleden vele Missie orders hebben gevestigd.  We gaan weer verder en steken vlak voor Venlo de rivier de Maas weer over en vervolgen de route via de Greenport Bikeway naar Sevenum.

 

Voor wie nog wat extra km wil fietsen kan bovenstaande route verlengen met het fietsen door de midden Limburgse Maasplassen.

Sevenum, Baarlo, Neer, Thorn, Wessem, Roermond, Beesel, Steyl, 127 km.

 

Hier worden nog de middeleeuwse vestiging stadjes Thorn en Wessem aangedaan.

Er wordt hiermee ook door het mooie Maasplassen gebied van midden Limburg gefietst.

Schermafbeelding 2021-05-22 om 12.46.32.
De Werkplats_logo in vlak_RGB.png
bottom of page